Скаржаться на обстріли: що відбувається в звільнених від бойовиків селах Донбасу

Читать на русском
Терористи продовжують обстрілювати нещодавно звільнені населені пункти в Донецькій області. У четвер, 21 грудня, під обстріли потрапили Травневе і Гладосове, а також Зайцеве.

Терористи продовжують обстрілювати нещодавно звільнені населені пункти в Донецькій області. У четвер, 21 грудня, під обстріли потрапили Травневе і Гладосове, а також Зайцеве.

Як повідомили «Слово і Діло» військові, які несуть службу на донецькому напрямку, в Травневому знову пошкоджені лінії електропередач: «Їх не вдається відновити через обстріли».

Карта АТО: ситуація на сході України на 21 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 21 грудня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Офіцер однієї з бригад ЗСУ також розповів, що деякі жителі селища Новолуганське, яке було обстріляно з російських «Градів» 18 грудня, через атаки бойовиків, не дуже доброзичливо ставляться до українських військових, які намагаються повернути селище до нормального життя.

«Сьогодні (21 грудня. - ред.) у Новолуганському відновлювали дитячий садок і житлові будинки. При цьому деякі люди скаржилися на обстріл з боку бойовиків і в зв'язку з цим були досить негативно налаштовані з приводу нашої присутності», - пояснив військовий.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу: як змінилася позиція АП та яка подальша доля документаЗаконопроект про повернення Донбасу мали розглянути останнього пленарного тижня, але відклали документ. Ситуацію оцінили експерти.

За його ж словами, в зазначених населених пунктах працюють гуманітарні місії і пункти обігріву. За даними прес-центру штабу АТО, під обстріл також потрапило Зайцеве - терористи випустили на населений пункт касету «Граду».

Нагадаємо, що про обстріл в Травневому, який привів до нових пошкоджень ліній електропередач, повідомили також 21 грудня українські представники Спільного центру з контролю і координації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: