Канада виділить велику суму на «гуманітарку» для Донбасу

Читать на русском
Гуманітарна допомога буде направлена постраждалим через конфлікт на сході України. Україна отримає від Канади 7,5 млн доларів для постраждалих від конфлікту на Донбасі.

Україна отримає від Канади 7,5 млн доларів для постраждалих від конфлікту на Донбасі.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільному брифінгу з главою МЗС Канади Христею Фріланд, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на на телеканал «112 Україна».

Україна просить Євросоюз про нову допомогуУкраїна подала до Європейської комісії заявку на отримання нової макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

«Я хочу подякувати за ту добру звістку, яку Христя привезла, це виділення більш ніж 7,5 млн дуже важливої допомоги», - заявив він.

У свою чергу, Христя Фріланд зазначила, що ці гроші будуть спрямовані для допомоги Донбасу.

«Ми оголосили, що майже 8 млн доларів гумдопомоги буде направлено на Донбас. Ми щиро співчуваємо тим людям, які страждають», - заявила Фріланд.

Клімкін також подякував Канаді за можливість купівлі зброї.

«Але насправді те, що останнім часом зробили наші канадські друзі і партнери, особливо кілька днів тому, це включення України до контрольного списку тих країн, куди можна постачати зброю, і це не тільки формальний символ або потужний політичний сигнал, це дійсно особлива допомога», - додав він.

Нагадаємо, Швейцарська Конфедерація виділила 500 тисяч швейцарських франків на заходи з підготовки до проходження зимового періоду місцевих жителів на Донбасі.

Також про виділення допомоги заявила Німеччина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: