День перед «перемир'ям»: на Донбасі чекають на наступ ворога

Читать на русском
Найближчої доби на передовій чекають на наступ противника в зв'язку з новими домовленостями про припинення вогню з 23 грудня.

Найближчої доби на передовій чекають на наступ противника в зв'язку з новими домовленостями про припинення вогню з 23 грудня.

Як повідомили «Слову і Ділу» бійці АТО, що несуть службу у Донецькій області, 20 і 21 грудня найбільше терористи обстрілювали район так званої Світлодарської дуги. Там є поранені й загиблі. Зокрема, в складі однієї з механізованих бригад вісім бійців отримали різні контузії, а ще по двом «спрацював» снайпер противника.

Карта АТО: ситуація на сході України на 21 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 21 грудня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

За даними співрозмовників «Слова і Діла», зараз у Дніпрі медики борються за життя двох військових, які отримали поранення в районі шахти «Бутівка» під Авдіївкою. Один із них зараз перебуває в комі, а другий – у реанімації.

«З 00:00 23 грудня має бути оголошене так зване новорічне перемир'я, й ​​до цього часу ми можемо констатувати загострення ситуації. Противник воює майже так само, як в Авдіївці та Світлодарську рік тому – із застосуванням важкої артилерії», – прокоментував нам офіцер однієї з механізованих бригад.

За його словами, в дотримання «новорічного перемир'я» ніхто з бійців не вірить і всі чекають подальших провокацій.

Нагадаємо, що за даними прес-центру штабу АТО, за минулу добу, 20 грудня, загинув один військовослужбовець, а четверо отримали поранення.

Того ж дня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про повне припинення вогню на сході України з опівночі 23 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: