Луценко розповів про обшуки під час перевірки активів ПриватБанку

Читать на русском
ГПУ немає кримінальних проваджень щодо аудиторської компанії Kroll чи будь-яких інших іноземних аудиторських компаній, які залучалися НБУ для фінансової перевірки діяльності ПриватБанку.

ГПУ немає кримінальних проваджень щодо аудиторської компанії Kroll чи будь-яких інших іноземних аудиторських компаній, які залучалися Національним банком України для фінансової перевірки діяльності ПриватБанку.

Як інформує «Слово і Діло», про це написав у соцмережах генпрокурор Юрій Луценко.

100 мільярдів ПриватБанку: НАБУ отримало доступ до номерів засновників компаній-пустушокСпівробітники Антикорупційного бюро продовжують розслідувати справу про розтрату понад 115 мільярдів гривень ПриватБанку.

«Станом на сьогодні в ГПУ не було й немає жодних кримінальних проваджень щодо аудиторської компанії Kroll чи будь-яких інших іноземних аудиторських компаній, які залучалися Національним банком України для фінансової перевірки діяльності ПриватБанку», – пояснив Луценко.

За словами генпрокурора, на адресу ГПУ та НАБУ протягом вересня-грудня 2017 року надійшли заяви народного депутата Олександра Дубініна про розтрату службовими особами НБУ та держбанку ПриватБанк державних коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем під час проведення закупівлі консультаційних послуг іноземних компаній протягом 2016-2017 років.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко гарантує збереження коштів клієнтів ПриватБанкуСказано 19 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«У НАБУ в листопаді-грудні 2017 року за заявами нардепа Дубініна були зареєстровані два кримінальні провадження, які згодом були об’єднані в одному провадженні. В Генпрокуратурі зареєстровані провадження стали епізодами двох раніше порушених базових кримінальних проваджень щодо розтрати коштів протягом 2008-2016 років. У подальшому слідчі групи Генпрокуратури отримали ухвали судів про виїмку документів у Нацбанку та ПриватБанку, що стосуються цих угод», – зазначив Луценко.

Однак слідчі ГПУ вирішили закрити ці кримінальні провадження в зв’язку з відсутністю складу злочину.

«Виїмок документів чи обшуків під час слідчих дій у компанії Kroll та інших аудиторських компаніях не проводилося й не планується», – резюмував чиновник.

Нагадаємо, Високий суд Англії видав наказ про арешт активів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова в усьому світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: