В АП за рік не ризикнули гарантувати 100% вкладів фізосіб ПриватБанку

Читать на русском
У грудні 2016 року Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про гарантування 100 відсотків вкладів фізичних осіб ПриватБанку. Раніше держава націоналізувала цей банк.

Минув рівно рік відтоді, як Нацбанк України визнав ПриватБанк неплатоспроможним і націоналізував його.

19 грудня 2016 року президент України Петро Порошенко заявив, що держава гарантує клієнтам ПриватБанку недоторканність і цілісність їхніх грошей. Однак минуло дванадцять місяців, а гарант так і не підписав власний законопроект про гарантування 100% внесків фізосіб цієї фінустанови, повідомляє «Слово і Діло».

Президентський законопроект про гарантування 100% внесків фізосіб ПриватБанку Верховна Рада ухвалила ще в грудні 2016 року. Протягом п'яти місяців президент Петро Порошенко не підписував законопроект, але в травні 2017 року пообіцяв не застосовувати вето й підписати документ, підкреслюючи, що весь цей час в адміністрації прораховували можливі ризики.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко гарантує збереження коштів клієнтів ПриватБанкуСказано 19 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Однак відтоді минуло ще сім місяців, а проект закону так і не був підписаний. Оскільки ані у відведений Конституцією 15-денний термін для підписання, ані протягом року президент так і не підписав проект закону, який гарантує збереження коштів клієнтів ПриватБанку, «Слово і Діло» має підстави вважати обіцянку невиконаною.

Статус «проблемний» та продаж активів: що відбувається в ПриватБанкуНацбанк зобов’язав нині державний ПриватБанк продати всі непрофільні активи. Детальніше про стан речей у фінустанові розповіли експерти.

Нагадаємо, 19 грудня 2016 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в ПриватБанк, тимчасовим адміністратором призначена Наталія Соловйова.

Раніше Кабмін ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку.

Згодом прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що стабільності ПриватБанку нічого не загрожує.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: