Нардеп: Високий Суд Англії заарештував активи Коломойського (доповнено)

Читать на русском
Високий Суд Англії видав наказ про арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова по всьому світу.

Високий Суд Англії видав наказ про арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова по всьому світу.

Про це в своєму Фейсбуці повідомив народний депутат України Мустафа Найєм, пише «Слово і Діло».

«Головна новина цього дня. Високий Суд Англії видав наказ про арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова по всьому (!) світу, а також шести компаній, які їм імовірно належать або знаходяться під їх контролем. Рішення було ухвавлено за позовом «ПриватБанку» проти своїх колишніх власників», - написав Найєм.

Незабаром в «ПриватБанку» підтвердили інформацію про всесвітній арешт активів своїх колишніх власників, уточнивши, що наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що Коломойський і Боголюбов шляхом проведення низки незаконних операцій вивели з банку майже 2 млрд. дол. США, внаслідок чого, кошти переводилися компаніям, які їм таємно належали або перебували під їх контролем. За допомогою цього судового розгляду «ПриватБанк» має намір повернути понад 2,5 млрд дол США, з урахуванням відсотків.

«ПриватБанк» впевнений в тому, що англійський суд розгляне позов справедливо і об'єктивно, а також, що він зможе досягти успіху і поверне кошти, які були незаконно з нього виведені.

Коломойський вважає рейдерством націоналізацію ПриватбанкуКоломойський виявив ознаки рейдерства в націоналізації Приватбанку через кілька місяців після того, як давав згоду.

Також повідомлялося, що українські олігархи Коломойський і Боголюбов отримали паспорти Кіпру за інвестиції в країну.

Нагадаємо, Коломойський планує відсудити у націоналізованого ПриватБанку понад 9 мільярдів гривень і подав понад 90 позовів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: