Коломойський вважає рейдерством націоналізацію Приватбанку

Читать на русском
Коломойський виявив ознаки рейдерства в націоналізації Приватбанку через кілька місяців після того, як давав згоду.

У своєму позові колишній співвласник Приватбанку Ігор Коломойський називає рейдерством націоналізацію банку, на яку він погодився раніше.

Про це йдеться в статті DT.ua, повідомляє «Слово і Діло».

У позовній заяві Коломойського в банк йдеться, що він погодився на націоналізацію після того, як його переконали в тому, що фінустанова потребує оздоровлення.

«Але через кілька місяців після націоналізації позивач виявив, що вона була: а) заздалегідь спланованою акцією б) носила характер рейдерства в) передбачала не тільки націоналізацію банку, але і подальшу конфіскацію особистого майна акціонерів, посадових осіб банку, вкладників і клієнтів», – йдеться в статті.

При цьому головним протиріччям у вимогах Коломойського є фінансовий стан Приватбанку в момент націоналізації.

У статті йдеться про те, що позов збудований на протиріччях між двома законами про різні процедури визнання банків неплатоспроможними, підставах для забезпечення капіталізації банку державою і т.і.

«Претензії до процедури націоналізації, не до суті. Тим простіше буде довести її неспроможність і складніше відстояти правоту чиновників, які проводили націоналізацію», – зазначає автор статті.

Нагадаємо, в грудні 2016 року Приватбанк був націоналізований за пропозицією Нацбанку і його акціонерів, серед яких Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Компанії, пов'язані з колишніми власниками банку подали проти фінустанови позовів на суму в майже 9 мільярдів гривень. У вересні кількість позовів зросла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: