З'ясувалося, коли зустрінуться Волкер і Сурков

Читать на русском
Спецпредставник держдепартаменту США по Україні Курт Волкер повідомив, що планує зустрітися з помічником президента РФ Владиславом Сурковим в січні 2018 року.

Спецпредставник держдепартаменту США по Україні Курт Волкер повідомив, що планує зустрітися з помічником президента РФ Владиславом Сурковим в січні 2018 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише Укрінформ.

Визволення заручників протягом україно-російського конфлікту на Донбасі в 2014-2017 рокахЗа три роки військового конфлікту на сході України, крім значних людських жертв, руйнувань та тимчасової втрати території Донбасу, українці вивчили слова полонені та зниклі безвісти. Слово і Діло відстежило, які цифри називали політики.

«Думаю, ми повинні тримати відкритими канали зв’язку з РФ. Я попросив про зустріч зі своїм російським партнером. Очікую, що ми зможемо зустрітися в січні», – заявив Волкер.

За його словами, місце і точна дата зустрічі поки не узгоджені.

Напередодні Волкер заявляв, що президент США Дональд Трамп хоче досягти миру в Україні і хоче, щоб Україна повернула собі свою територію.

Нагадаємо, 13 листопада під час зустрічі в Сербії Волкер передав помічнику президента Росії Владиславу Суркову доповнення до російського варіанту резолюції щодо миротворців ООН. Із 29 абзаців Росія визнала прийнятними лише 3.

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: