Кількість порушень тиші на Донбасі стрімко зростає – ОБСЄ

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ за тиждень, із 11 до 17 грудня, зафіксувала майже 16 тисяч порушень режиму тиші на Донбасі.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ за тиждень, із 11 до 17 грудня, зафіксувала майже 16 тисяч порушень режиму тиші на Донбасі.

Як інформує «Слово і Діло», про це у вівторок, 19 грудня, пише прес-служба ОБСЄ з посиланням на голову місії ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана.

Порошенко хоче посилити польську місію ОБСЄ на ДонбасіУкраїна зацікавлена ​​в збільшенні кількості польських спостерігачів у складі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

За його словами, за період із 11 до 17 грудня, за попередніми даними, СММ ОБСЄ зафіксувала майже 16 тисяч порушень припинення вогню, що свідчить про 35-відсоткове збільшення порівняно з попереднім тижнем.

«Ми із занепокоєнням відзначаємо різке погіршення ситуації. Кількість порушень режиму припинення вогню досягла рівня, якого ми не фіксували з лютого цього року», – заявив він.

Також Апакан закликав сторони виконувати взяті на себе зобов'язання.

«Нормалізація ситуації, коли цивільне населення зможе повернутися до звичайного повсякденного життя без страху потрапити під обстріл або наштовхнутися на міни, – це перший крок на шляху до довгострокового й сталого миру», – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостережна місія ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості вибухів у зоні АТО за період із 19:30 13 грудня до 19:30 14 грудня.

Як відомо, Росія повідомила про намір відкликати своїх представників зі Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) 19 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: