Визволення заручників протягом україно-російського конфлікту на Донбасі в 2014-2017 роках

Читать на русском

За три роки військового конфлікту на сході України, крім значних людських жертв, руйнувань та тимчасової втрати території Донбасу, українці вивчили й слова «полонені», «зниклі безвісти», «Мінськ-1» та «Мінськ-2». Аналітики «Слова і Діла» відстежили, коли та які цифри називали політики щодо полонених.

Зокрема, станом на 24 листопада 2017 року в полоні перебували 162 особи. Загалом же за три роки військового конфлікту звільнені понад 3 тисячі українців.

Згідно зі статистичними даними, найчастіше повідомляли про полонених цього року. На грудень також було анонсовано наймасштабніший обмін полоненими, який має відбутися ще до Нового року. Йдеться про 74 осіб, імена яких не називають. Щоб українці змогли повернутися додому Київ підготує до передачі іншій стороні за списками 306 людей.

Невтішна статистика й зниклих безвісти. Згідно з даними МЗС та Об'єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників і встановлення місцеперебування безвісти зниклих у районі проведення АТО на сході України, безвісти зниклими вважаються понад 400 громадян. Їхня доля наразі не відома.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше «Слово і Діло» писало, як змінилося ставлення населення до незалежності України в 1991-2017 роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: