На Донбасі зберігається напружена ситуація – штаб АТО

Читать на русском
З півночі 19 грудня до 18:00 незаконні збройні формування в зоні проведення АТО здійснили 21 обстріл українських позицій. Українські військовослужбовці 14 разів відкривали вогонь у відповідь.

З півночі 19 грудня до 18:00 незаконні збройні формування в зоні проведення АТО здійснили 21 обстріл українських позицій. Українські військовослужбовці 14 разів відкривали вогонь у відповідь.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 19 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 19 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Ситуація в районі проведення АТО залишається складною. Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати режим тиші і вести прицільний вогонь як по позиціях Збройних сил України, так і по прифронтовим населеним пунктам. Агресор і надалі застосовує реактивні системи залпового вогню і міномети, заборонені мінськими домовленостями», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на луганському напрямку бойовики в обідню пору з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» обстріляли українські оборонні укріплення біля Зайцевого.

«У цілому окупанти випустили тут 20 реактивних снарядів», - зазначають у штабі.

Крім того, позиції українських захисників у цьому районі бойовики обстрілювали з мінометів різних видів і озброєння БМП.

Деокупація Донбасу: чому відклали документ та чого бояться на БанковійЗаконопроект щодо деокупації Донбасу мали розглянути останнього пленарного тижня цього року, проте розгляд документу вирішили відкласти на наступний рік. Чому затягують з ухваленням закону, міркували експерти.

Також, з важких 120-мм мінометів і всього спектра піхотного озброєння, терористи вели вогонь поблизу Троїцького, Новотошківському, Новоалександрівки і Новолуганського. Зі стрілецької зброї бойовики порушували перемир'я неподалік Луганського.

«На донецькому напрямку окупанти, наражаючи на небезпеку цивільне населення, випустили 7 мін 120-го калібру по населеному пункту Водяне. Наслідки обстрілу з'ясовуються», - наголошується в повідомленні.

З мінометів різних видів бойовики вели вогонь поблизу Павлопіля, Лебединського, Пєсків і Кам'янки. Крім того, з гранатометів бойовики обстрілювали захисників Авдіївки і Новотроїцького.

Також 19 грудня бойовики обстріляли підконтрольне їм же місто.

Нагадаємо, українські представники СЦКК вийшли з ОРДЛО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: