У Мінську обговорять долю Донбасу

Читать на русском
У Мінську відбудеться останнє з планованих у цьому році засідань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

У середу, 20 грудня, в столиці Білорусі Мінську відбудеться останнє з планованих у цьому році засідань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Очікується, що традиційно перед засіданням ТКГ зберуться чотири її профільні підгрупи з різних питань, пише «Слово і Діло».

Загроза атаки та «мертвий Мінськ»: із чим пов'язана войовнича риторика АваковаАрсен Аваков вважає, що потрібно відмовитися від Мінська, який давно є мертвим. Але в АП, втім, як і на Заході, твердять, що альтернативи немає. Ба більше, в МВС попередили про дестабілізацію в країні. З чим пов'язана войовнича риторика Авакова, розбиралися експерти.

Українська сторона заявила, що серед іншого, планує обговорити питання припинення вогню на всій лінії зіткнення на період свят і зимових канікул.

Представники бойовиків на сепаратистських сайтах пишуть про намір порушити питання про відновлення роботи російських офіцерів у складі Спільного центру контролю й координації режиму припинення вогню на Донбасі.

Нагадаємо, напередодні Волкер заявляв, що президент США Дональд Трамп хоче досягти миру в Україні та, щоб Україна повернула собі свою територію.

Раніше, під час зустрічі в Сербії Волкер передав помічнику президента Росії Владиславу Суркову доповнення до російського варіанту резолюції щодо миротворців ООН. Із 29 абзаців Росія визнала прийнятними лише 3.

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: