Волкер висловився щодо росіян у миротворчій місії на Донбасі

Читать на русском
За словами Волкера, в планах США створити справжню миротворчу силу на Донбасі, яка матиме свободу дій і гарантію безпеки на всіх окупованих територіях.

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що США не підтримують присутність росіян у складі миротворчої місії на Донбасі.

Про це він повідомив виданню The Washington Post, передає «Слово і Діло».

За словами Волкера, в планах США створити справжню миротворчу силу на Донбасі, яка матиме не лише свободу дій, але й гарантію безпеки на всіх окупованих територіях.

«Миротворчі сили повинні мати доступ до українсько-російського кордону й у ній не має бути представників Росії», – сказав він.

Також спецпредставник США повідомив, що наразі Москва відхилила 26 із 29 запропонованих пунктів щодо врегулюванню конфлікту.

Волкер уточнив, що незважаючи на це, він має намір і надалі вести переговори з Росією. За його словами, план із підтримки миру вселяє надію на повернення до «Мінська-2», який не рухається через небажання Росії дотримуватися положень, що передбачають припинення вогню, відведення важкого озброєння й доступ до кордону.

«Росія, як і раніше, навіть не визнає присутність своїх сил на Сході. Але стратегія США заснована на припущенні, що Путін шукає або хоча б розглядає можливість виходу зі своїх фінансових і військових зобов'язань на сході України», – сказав Волкер.

Він додав, що наразі США намагаються зрозуміти, на які варіанти може погодитися Росія та яка її подальша мета.

«Якщо вони (РФ – ред.) хочуть бути впертими, вони можуть, але це їм дорого обійдеться. Якщо вони хочуть рухатися далі, то це може бути щось, із чим ми погодимося й зможемо знайти шлях, як цього досягти», – підкреслив Волкер.

Раніше повідомлялося, що США мають для Росії план щодо миротворців на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: