Загроза атаки та «мертвий Мінськ»: із чим пов'язана войовнича риторика Авакова

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Така риторика Арсена Авакова говорить про те, що, ймовірно, вже почалася відкрита конкуренція з Порошенком. Конфлікт, який трапився давно, вийшов на поверхню.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Золотарьов, оцінюючи заяву Арсена Авакова про необхідність відмовитися від «Мінська» й попередження про те, що загроза внутрішньої атаки в країні залишається.

«Помилка президента Порошенка, втім, як і інших президентів, просто раніше це проявлялося меншою мірою, в тому, що величезна сила сконцентрована в руках однієї людини. МВС ще з радянських часів – це монстр, аналогів якому в цивілізованому світі немає. Величезна кількість людей у підпорядкуванні: поліція, колишні внутрішні війська, які тепер називаються Нацгвардією, володіють технікою, важкою зброєю й усе це підпорядковується одній людині», – зазначив Золотарьов.

На його думку, якщо людина, в чиїх руках така структура, має амбіції, як Аваков, при цьому молода, сповнена сил і не виросла з рамок цієї системи, як попередній міністр, очікувано, що вона використовуватиме таку машину у власних цілях.

«Це ми й бачимо. Те, що відбувається, не дивно. Слід очікувати, образно кажучи, нових серій», – підкреслив політолог.

Де-факто голова МВС Арсен Аваков – друга людина в країні. Все вирішується шляхом тиску й сили.

«Рейдерство, весь рекет під контролем поліції, й робиться або нею самою, або за її вказівкою. Вся серйозна злочинність також контролюється ними. Дрібні кишенькові злодії, звичайно, ні, але ось серйозні люди, авторитети зав'язані на поліції. Це вже не секрет», – додав експерт.

«Природно, якщо людина має таку влада й такі можливості, її можна назвати другою людиною в країні, а в деяких моментах, можливо, й першою», – резюмував Володимир Золотарьов.

Як працюється на посаді міністра внутрішніх справ Арсену Авакову?«Слово і Ділі» продовжують стежити за роботою міністрів на своїх постах: сьогодні ми розібралися, скільки обіцянок виконав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами голови МВС Арсена Авакова, Мінські угоди «мертві», й говорити про них уже не варто. АП відповіла на заяву Авакова, наполігши, що без «Мінська» не буде санкцій проти РФ.

Раніше у ВР не знайшли голосів за відставку міністра внутрішніх справ. Сам Аваков заявив, що жодного конфлікту з АП в нього немає. Детальніше про діяльність Міністерства внутрішніх справ – за посиланням.

Також аналітики «Слова і Діла» з'ясували, як працює Порошенко та його команда.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: