«Приватбанк» перейшов у власність держави

Читать на русском
Приватбанк повністю націоналізований і на 100 відсотків належить Міністерству фінансів України.

Кабінет Міністрів України на засіданні в неділю розглянув підтримав пропозицію Національного банку і Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ «Приватбанк» в стовідсоткову державну власність.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ «Приватбанк» і гарантує безперебійне функціонування цієї установи і збереження коштів її клієнтів.

Ці дії відбуваються в чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями та за їхньої підтримки.

Голова НБУ Валерія Гонтарєва, яка брала участь в засіданні уряду, і міністр фінансів Олександр Данилюк поінформували членів КМУ про те, що приватні акціонери «ПриватБанку звернулися до уряду з пропозицією, щоб держава в інтересах клієнтів банку стала його повним власником.

Перехідний період починається з 19 грудня. Держава забезпечить плавний перехід, стабільну роботу цієї установи в звичайному для її клієнтів режимі.

В Уряді виходять з того, що прийняте ним відповідальне рішення врятувало як «Приватбанк», так і всю банківську систему.

У понеділок о 8:30 ранку про деталі прийнятих рішень на спільній прес-конференції розкажуть Міністр фінансів Олександр Данилюк і глава Нацбанку Валерія Гонтарєва.

Вранці окремі заяви з цього приводу зроблять Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Нагадаємо, в неділю, о 20:30 вечора відбулось позачергове засідання Кабінету міністрів України, на якому вирішували питання про подальшу долю найбільшого вітчизняного банку – «ПриватБанку».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: