Закон про деокупацію Донбасу: в парламенті повідомили про несподіваний поворот

Читать на русском
В парламенті вважають що перепон для розгляду та ухвалення законопроекту про де окупацію Донбасу в другому читанні немає

Законопроект про деокупацію Донбасу не буде розглянуто в поточному році.

Про це «Слову і Ділу» повідомив народний депутат фракції «Народного фронту», член Комітету ВР з питань безпеки та оборони Дмитро Тимчук.

«У четвер минулого тижня (14 грудня. - ред) була нарада за участю керівництва Верховної Ради. На якій спікером було озвучено, що на цьому пленарному тижні проект буде внесено в зал і в четвер (21 грудня. – ред..) вже буде проголосовано. В п’ятницю ми побачили, що його в проекті порядку денного не було. І сьогодні на Погоджувальній раді я теж не почув, що він внесений в порядок денний. Як на мене, керівництво ВР має публічно пояснити, чому цей проект не вноситься на розгляд ВР», - зазначив Тимчук.

За словами народного депутата, на рівні парламенту сьогодні немає перепон для розгляду та ухвалення проекту в другому читанні.

Оборона Донбасу: чим може допомогти Канада та чи потраплять Javelin в УкраїнуКанада включила Україну до контрольного списку країн, згідно з яким знімається обмеження на продаж вогнепальної зброї. Про озброєння України розповіли експерти.

«Всі спірні моменти під час тривалих дискусій в профільному комітеті були обговорені, були знайдені консенсусні рішення, які, на нашу думку, мають задовольнити усі фракції,що вносили свої правки до проекту. Тобто жодної причини на рівні парламенту не вносити це проект до залу немає», - сказав народний депутат.

Разом з тим, 18 грудня під час Погоджувальної ради, віце-спікер Ірина Геращенко зазначила, що законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу потребує додаткових консультацій.

«Я не розумію, з ким ми маємо консультуватися. Адже тіло цього законопроекту, тобто принципові моменти, були узгоджені з нашими західними партнерами. Якщо цих консультацій не вистачило і потрібні ще якісь консультації, то тоді я не знаю взагалі, яка роль українського парламенту в законодавчій діяльності в Україні», - сказав Тимчук.

Нагадаємо, раніше спікер Андрій Парубій повідомив, що ключовим законопроектом останнього пленарного тижня року буде законопроект про деокупацію Донбасу.

«Думаю, на його розгляд піде більше, ніж півтора дні. Попередньо плануємо розпочати його розгляд у вівторок вранці (19 грудня, - ред.), або, можливо, в середу розпочати і в четвер завершити», - сказав він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: