Бойовики обстріляли контрольоване ними ж місто – штаб

Читать на русском
Бойовики на Донбасі в понеділок, 18 грудня, обстріляли Кадіївку з метою дискредитації Збройних сил України.

Бойовики на Донбасі в понеділок, 18 грудня, обстріляли Кадіївку (колишній Стаханов, контролюється бойовиками «ЛНР») з метою дискредитації Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 19 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 19 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Для чергової дискредитації підрозділів Збройних сил України та ненависті з боку цивільного населення тимчасово окупованих територій противник відкрив вогонь по населених пунктах, у тому числі Кадіївці (колишній Стаханов – ред.)», – ідеться в повідомленні.

У штабі наголосили, що такі провокації спрямовані на дискредитацію України та ЗСУ в очах світової спільноти.

«Російсько-окупаційні війська та найманці, більшість яких становлять асоціальні елементи різних національностей, не шкодують життя громадян України, які від безвиході продовжують проживати в окупованих прифронтових населених пунктах», – додали в штабі.

Як повідомлялося, 18 грудня сепаратисти відкрили вогонь із реактивних систем залпового вогню «Град» по населеному пункту Новолуганське. Були пошкоджені 47 житлових будинків, місцева школа, дитячий садок та фельдшерський пункт.

Внаслідок обстрілу постраждали вісім мирних жителів, у тому числі й 6-річна дитина.

Вранці 19 грудня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про евакуацію з Новолуганського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: