Освітнє питання: як виконують обіцянки депутати-мажоритарники Тернопільської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує серію інфографік, присвячену відповідальності народних депутатів, обраних у мажоритарних округах, оглядом обіцянок парламентарів, які представляють Тернопільську область. Темою, яку ми обрали для моніторингу сьогодні, є обіцянки освітянам.

Мажоритарників на Тернопільщині п’ятеро. З них троє є народними депутатами від фракції «Блоку Петра Порошенка» – Олег Барна, Тарас Юрик та Микола Люшняк. «Об'єднання «Самопоміч» в області представляє Михайло Головко. Ще один мажоритарник – позафракційний Тарас Пастух.

Найбільше виконаних обіцянок щодо освітян у регіоні має Тарас Юрик. З трьох озвучених член комітету Верховної Ради України з питань податкової і митної політики вже виконав дві. Йдеться про виділення коштів на ремонти шкіл у селах Кабарівці та Ярчівці.

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради
Головко обіцяє вимагати скасування нового законопроекту про освіту в наступному скликанні парламентуСказано 7 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Натомість рекордсменом з обіцянок на Тернопільщині є Олег Барна. Загалом парламентар має 50 заяв, з них 6 – на освітню тематику. Всі вони ще в процесі. Зокрема, це ремонти дахів та опалення в школах та в Будинку школяра.

Ще дві обіцянки щодо реформ в освіті мають Михайло Головко та Микола Люшняк. Перший обіцяв вимагати скасування нового законопроекту про освіту в наступному скликанні парламенту. Тоді як Люшняк обіцяв реформувати аграрну освіту та науку. Однак це все ще в стадії роботи.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало, як виконують свої обіцянки депутати-мажоритарники Волинської області та їхні колеги в Миколаївській області.

Крім того, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що його життєвою позицією є виконання своїх обіцянок, і він має намір змусити інших українських політиків також їх виконувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: