Пенсії в Миколаївській області: як виконують обіцянки депутати-мажоритарники

Читать на русском

Огляд обіцянок депутатів-мажоритарників із різних регіонів України триває. Наші аналітики розібралися, що обіцяли пенсіонерам депутати Миколаївської області та які обіцянки за три роки роботи виконали.

Миколаївську область у Верховній Раді представляють шість мажоритарників, але лише четверо з них давали обіцянки на цю тему.

Найбільше зобов'язань перед пенсіонерами в Олександра Жолобецького – обранця округу №129 у Центральному районі міста Миколаєва. Вже виконана обіцянка домогтися того, щоб чоловіки могли виходити на пенсію в 60 років. Законом №6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 3 жовтня 2017 року вона фактично була виконана. А ось жінкам пощастило менше. Друга обіцянка депутата від БПП – знизити пенсійний вік для них до 55 років – провалена.

Виконаною обіцянкою може похвалитися й мажоритарник із міста Баштанка (округ №130) Андрій Вадатурський. Політик запевняв, що фракція БПП, до якої він входить, підтримуватиме урядову пенсійну реформу. 3 жовтня вона була ухвалена у Верховній Раді, 122 представники пропрезидентської фракції (включаючи самого Вадатурського) натиснули кнопку «за».

Олександр Лівік, депутат від округу №131 (місто Вознесенськ), давав обіцянку забезпечити підтримку соціально незахищених верств населення. Поки вона перебуває в процесі виконання.

А ось представник Ленінського району Миколаєва (округ №128) Артем Ільюк гарантував, що депутатська група «Відродження» вимагатиме перегляду споживчого кошика, але руки в самого Іллюка та його колег із депутатської групи до цього питання на сьогодні не дійшли.

Огляд обіцянок депутатів-мажоритарників Миколаївської області, які вони давали пенсіонерам.
Огляд пенсійних обіцянок мажоритарників Миколаївської областіЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: