Гриневич розповіла, скільки виділять грошей на шкільну освіту наступного року

Читать на русском
Кабінет міністрів закладе в проект бюджету на наступний рік майже 1,9 млрд грн на реформу шкільної освіти.

На реформу шкільної освіти у проект бюджету на наступний рік Кабінет міністрів закладе майже 1,9 млрд грн.

Про це міністр освіти та науки Лілія Гриневич сказала в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Загальна сума - 1 млрд 847 млн 941,3 тис. грн за попередніми розрахунками. Це ті суми, які ми подаємо Мінфіну на розгляд. 373 млн 341,3 тис. грн повинні піти на підручники, близько 600 млн грн - на обладнання класів та матеріали для роботи учнів, приблизно 520 млн грн - на перенавчання вчителів, 54,6 млн грн - на створення національної електронної платформи нової української школи, де розміщуватимуться освітні матеріали для школярів та вчителів. Ще 300 млн грн пропонується передбачити на розширення мережі інклюзивних класів», - сказала Гриневич.

Міністр зауважила, що фінансування введення нового стандарту початкової освіти обговорено з Міністерством фінансів і не залежить від ухвалення закону.

«Стандарт початкової освіти приймає уряд, а не парламент, і оскільки там не змінюється тривалість навчання в школі - для цього не потрібно прийняття закону», - сказала Гриневич.

Раніше Гриневич пояснила, чому на бюджет вступили абітурієнти з низьким балами.

Також вона пообіцяла, що програмне забезпечення електронної системи вступу до вищих навчальних закладів до наступного року буде доопрацьовано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: