Вища освіта таки не для всіх: як депутат Бондар «допомагає» дітям із малозабезпечених сімей

Читать на русском
Бондар пообіцяв безкоштовну вищу освіту для дітей із малозабезпечених сімей, та за два роки не подав жодного законопроекту щодо цього.
Віктор БондарФото з відкритих джерел

Народний депутат Віктор Бондар, що представляє в парламенті групу «Відродження», за три роки роботи не зареєстрував жодної законодавчої ініціативи, що допомогла б реалізувати його передвиборчу обіцянку про безкоштовну вищу освіту для дітей із малозабезпечених сімей.

Її «Слово і Діло» зареєструвало у вересні 2014 року, напередодні позачергових виборів до Верховної Ради. Це був один із пунктів його програми.

Віктор БондарНародний депутат України
Бондар пообіцяв забезпечити безкоштовну вищу освіту для дітей з малозабезпечених сімейСказано 22 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Рівно за 3 роки, у вересні 2017-го, аналітики порталу превірили, чи не ініціював Бондар законопроектів, що передбачали б таку норму. Якби він це зробив, обіцянка б залишалася щонайменше зі статусом «у процесі виконання» (до ухвалення законопроекту або ж до припинення повноважень нардепа). Однак жодного такого документа знайти не вдалося.

Ба більше, коли 5 вересня Верховна Рада ухвалювала законопроект №3491-д щодо освітньої реформи, народний депутат взагалі не голосував, продемонструвавши таким чином, як ми вважаємо, байдужість до питання освіти.

Загалом у його досьє 71 обіцянка, 27 із яких уже не виконані. З показником відповідальності в 6% він посідає 338-ме місце в рейтингу парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: