Гриневич повідомила, коли школи перейдуть на дванадцятирічну освіту

Читать на русском
Міністерство освіти України має намір ввести 12-річні освіта в школах не раніше 2028 року.
Лілія Гриневич

Міністерство освіти України має намір ввести 12-річну освіту в школах не раніше 2028 року.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

Мова викладання у навчальних закладах: де в Україні найбільше російських шкілНайменше шкіл з українською мовою викладання розташовано в Донецькій, Луганській і Одеській областях, а російською навчають у майже половині приватних шкіл.

За словами міністра, українським учням зараз доводиться вивчати великі масиви інформації, адже організатори освітнього процесу в старшій профільній школі непомірно інтенсифікували процес навчання в 9-11 класах.

Стало відома кількість класів з українською мовою навчання в окупованому КримуУ міжнародний суд ООН передали звіт по дискримінації українців в доступі до освіти рідною мовою в Криму.

Гриневич додала, що необхідно організувати проектне навчання, щоб розширити знання та вміння дітей, проте на цей процес необхідно не менше трьох років. Зокрема, в Європі старша школа є трирічною або чотирирічною, а в Україні - дворічною.

«Я вважаю, що українські діти заслужили на те, щоб отримати сучасну освіту - не лише здобували знання, частина яких згодом виявиться непотрібною в житті, а щоб вони отримували ті уміння і компетентності, які допоможуть їм стати успішними людьми, долати складні виклики, а не ховатися від них з купою комплексів та різних залежностей. Тому ми будемо рухатися до трирічної старшої профільної школи», - резюмувала міністр.

Зазначимо, що жителям Криму та зони проведення АТО МОН дозволило отримувати середню освіту у формі екстернату.

Раніше Гриневич запланувала провести перепідготовку вчителів молодших класів.

Нагадаємо, що раніше Гриневич запевнила, що методичні рекомендації щодо навчально-виховного процесу у початковій школі будуть загальнодоступними і виконала свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: