Порошенко підписав закон про право на вищу освіту для мешканців окупованих територій

Читать на русском
Розмір квоти для прийому осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, до вищих навчальних закладів, встановлюється в обсязі 1 тисяча місць держзамовлення.

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

Закон спрямовано на удосконалення механізму правового регулювання суспільно-правових відносин, які виникають під час реалізації права на освіту для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України, створення для таких осіб додаткових можливостей щодо вступу на навчання до вищих навчальних закладів.

День захисту дітей: що політики обіцяють маленьким українцямУ всесвітній День захисту дітей «Слово і Діло» вирішило нагадати українським політикам про їхні зобов’язання перед наймолодшими та найбільш вразливими членами суспільства.

Закон передбачає, що для вказаних осіб, які отримали документ про загальну середню освіту, прийом на навчання до одного з вищих навчальних закладів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, здійснюється на конкурсній основі за результатами вступних випробувань у межах установлених квот прийому до вищих навчальних закладів (наукових установ) України.

Згідно з документом, розмір квоти для прийому осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, до вищих навчальних закладів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, встановлюється в обсязі 1 тисяча місць державного замовлення та розподіляється між зазначеними вищими навчальними закладами у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, Закон № 2026-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України» ухвалений Верховною Радою України 16 травня 2017 року.

Також у травні Рада ухвалила закон про інклюзивну освіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: