В Україні почав діяти новий Верховний суд

Читать на русском
В Україні 15 грудня почав діяти новий Верховний суд. У цей день також виповнюється 100 років із дня заснування Верховного суду Української Народної Республіки (УНР).

В Україні 15 грудня почав діяти новий Верховний суд. У цей день також виповнюється 100 років із дня заснування Верховного суду Української Народної Республіки (УНР).

Таке рішення на пленумі підтримали 83 судді, 27 виступили проти, передає «Слово і Діло».

Складний відбір – підсумки конкурсу до Верховного суду: а судді хто?Експерт центру політико-правових реформ розповіла, хто в результаті конкурсу пройшов до Верховного суду та чому відбором незадоволені в США.

15 грудня припиняють функціонування старий Верховний Суд, Вищий адміністративний суд, вищий господарський суд і Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ.

Відповідно до закону «Про судоустрій і статус суддів» зі змінами, які починають діяти 15 грудня поточного року, Верховний суд - єдина касаційна інстанція України.

Верховний суд - вищий суд у системі судоустрою України. Це касаційна інстанція, в певних випадках - суд першої або апеляційної інстанції. Він аналізує судову статистику, узагальнює судову практику; звертається до Конституційного суду щодо конституційності правових актів та офіційного тлумачення Конституції України. Крім того, Верховний суд дає висновок про наявність чи відсутність державної зради або іншого злочину в діяннях президента України, може внести за зверненням Верховної Ради подання про неможливість виконання Президентом його повноважень за станом здоров'я.

Раніше стало відомо, коли в Україні запрацює Антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: