Президент повідомив, коли запрацює оновлений Верховний суд

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко впевнений, що новий склад ВСУ буде найкращим за всі роки незалежності країни.

Оновлений Верховний суд України запрацює вже цього року.

Про це президент Петро Порошенко заявив під час зустрічі зі студентами Чернігівського колегіуму ім. Т. Шевченка, яку транслював телеканал «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Хто і як голосував за судову реформуРада у вівторок ухвалила судову реформу. Як це було – просто й доступно показано на інфографіці «Слова і Діла».

«Я звертаю увагу тих, хто щодня «кочегарить зраду», що Верховний суд запрацює вже цього року, й поза сумнівом це буде найкращий його складу за всі роки незалежності. Тому що його суддями вперше стануть вчені, представники найкращих українських правових шкіл, його суддями вперше стануть адвокати, відомі правозахисники, які роками й десятиліттями відстоювали інтереси простих українців у Європейському суді з прав людини, а також судді першої та другої інстанції», – заявив Порошенко.

Як повідомлялося, 29 вересня Вища рада правосуддя оголосила остаточний список кандидатів на посади суддів Верховного суду України.

Пізніше повідомлялося, що Вища кваліфікаційна комісія суддів звинувачує Громадську раду доброчесності в перевищенні повноважень і поширенні неправдивої інформації в рамках конкурсу до Верховного суду.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада ухвалила судову реформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: