За посаду голови Верховного суду боротимуться 5 кандидатів – ЗМІ

Читать на русском
На зборах касаційних судів нового Верховного суду озвучили 5 кандидатів на посаду голови ВСУ.

На зборах касаційних судів нового Верховного судуозвучили 5 кандидатів на посаду голови ВС.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Судово-юридична газета.

Відзначається, що на загальних зборах суддів Касаційного цивільного суду та Касаційного кримінального суду ВС, яке відбулося в понеділок, 27 листопада, на посаду голови нового Верховного суду була запропонована кандидатура Дмитра Луспеника.

У виданні додають, що наразі він є головою організаційного комітету-тимчасовим виконувачем обов'язків голови Верховного суду для скликання пленуму ВС. Раніше він був суддею, секретарем пленуму Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, суддею ВСУ (в 2008-2011 рр.).

Повідомляється, що також на зборах суддів Касаційного кримінального суду Верховного суду свої кандидатури висунули Аркадій Бущенко (екс-виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини), Володимир Кравчук (у минулому – суддя Львівського окружного адміністративного суду), Олена Кібенко (представник адвокатури) та Богдан Львов (колишній голова Вищого господарського суду України).

У газеті уточнюють, що це не остаточний список кандидатур, оскільки можуть бути висунуті ще кандидати, зокрема від адміністративної юстиції. Пленум ВС відбудеться 30 листопада.

Як відомо, 27 липня Вища кваліфікаційна комісія суддів України затвердила рейтинг 320 кандидатів на посади суддів Верховного суду – 120 осіб стали переможцями конкурсу.

Громадські активісти заявляли, що 30 зі 120 переможців конкурсу до Верховного суду – недоброчесні, а це 25%.

Раніше президент Петро Порошенко повідомив, коли запрацює оновлений Верховний суд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: