Голову Верховного суду України відправили у відставку

Читать на русском
Вища рада правосуддя звільнила з посади голову Верховного суду України Ярослава Романюка за власним бажанням.

Вища рада правосуддя звільнила з посади голову Верховного суду України Ярослава Романюка за власним бажанням.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що рішення про звільнення Романюка з посади судді і голови Верховного суду України було прийняте у зв'язку з поданням ним відповідних заяв.

Романюк був обраний суддею Верховного суду України в липні 2005 року. У грудні 2011 року став першим заступником голови ВСУ, а з травня 2013 року обіймав посаду голови ВСУ.

30 вересня 2016 року зі вступом у силу змін до Конституції в частині правосуддя і закону «Про судоустрій і статус суддів» в Україні стартувала судова реформа. Згідно з цими змінами, Верховний суд став вищим судом в Україні, а його склад був сформований із суддів, обраних винятково за результатами відкритого конкурсу.

Вища кваліфікаційна комісія суддів за результатами співбесіди визнала Романюка достатньо добропорядним, щоб увійти в оновлений Верховний суд, але він зняв свою кандидатуру з конкурсу через бажання піти у відставку.

Як повідомлялося в програмі «Схеми», Романюк під час написання письмової роботи виходив у коридор, щоб дати вказівки охороні і поспілкуватися з членом ВККС. Після іспиту журналісти з'ясували, що йому дісталося завдання, яке було схоже на те, яке він міг особисто брати як суддя в минулому році.

Складний відбір – підсумки конкурсу до Верховного суду: а судді хто?Експерт центру політико-правових реформ розповіла, хто в результаті конкурсу пройшов до Верховного суду та чому відбором незадоволені в США.

Як повідомлялося, в Україні обрано нового голову Верховного суду.

Раніше президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення 114 суддів нового Верховного суду. Склад суду вперше був сформований на основі відкритого конкурсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: