Тука розповів про отримання подвійних пенсій в Криму і на Донбасі

Читать на русском
Між Російською Федерацією і Україною є договір про неможливість отримання подвійних пенсій, в рамках якого громадяни не можуть одночасно отримувати російську і українську пенсії.

Між Російською Федерацією і Україною є договір про неможливість отримання подвійних пенсій, в рамках якого громадяни не можуть одночасно отримувати російську і українську пенсії.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука «Главреду», відповідаючи на питання про справедливість пенсійних виплат пенсійним «туристам» із Криму та зони АТО, котрі постійно не проживають в Україні, передає «Слово і Діло».

Міни нового зразка та хитрощі бойовиків: чому війна – не єдина проблема ДонбасуУкраїна перебуває на третьому місці в світі за забрудненням території вибухонебезпечними предметами через війну на Донбасі. Про розмінування Донбасу розповіли експерти.

«Виплати, які люди отримують на окупованих територіях - це не пенсія. Між РФ і Україною є договір про неможливість подвійних пенсій - якщо люди отримують російську пенсію, то не можуть отримувати українську - і навпаки», - сказав Тука.

За його словами, далеко не всі, хто живе на окупованих територіях отримують матеріальну допомогу з РФ.

Карта АТО: ситуація на сході України на 10 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 10 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Крім того, пенсія - це не державні зобов'язання і не соцвиплати. Це гроші, які людина відкладала все життя в Пенсійний фонд, і всіма міжнародними нормами визнано, що пенсія є майном людини і ніхто не може позбавити людину права власності на його майно», - додав Тука.

Крім того, він зазначив, що пенсійні гроші повертаються в Україну, так як на них купуються українські товари.

«На жаль, поки немає можливості організувати продаж українських товарів на лінії розмежування. На чому, між іншим, наполягають все міжнародні партнери України», - підкреслив заступник міністра.

Раніше в Пенсійному фонді озвучили розмір середньої пенсії.

Відзначимо також, жителі окупованих територій мерзнуть і збирають гроші на продукти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: