Донбас уже ніколи не буде таким, як раніше – Тука

Читать на русском
Донбас більше ніколи не буде таким, як раніше. Однак і відокремлювати його від України ні в якому разі не можна. Правда, ця «інфекція» сепаратизму глибоко в'їлася в нинішнє українське суспільство, тому з нею треба боротися.

Донбас більше ніколи не буде таким, як раніше. Однак і відокремлювати його від України ні в якому разі не можна. Правда, ця «інфекція» сепаратизму глибоко в'їлася в нинішнє українське суспільство, тому з нею треба боротися.

Таку заяву зробив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає «Слово і Діло».

«Чисто військового шляху вирішення питання просто немає. Але помилковою є теза «якщо не можна відвоювати Донбас, треба його відрізати». Є ворожа держава - Російська Федерація. Є вектор застосування сили, військової сили, зараз він зосереджений саме на окремих територіях Донецької та Луганської областей. Як тільки знайдуться, вибачте за такий гучний вираз, зрадники України, які спробують втілити в життя відділення цих територій, на наступний день цей вектор фізичної сили буде спрямований на іншу територію нашої держави. Ніяких сумнівів у цьому ні у кого не повинно бути», - підкреслив чиновник.

Обмін полоненими на Донбасі: яку гру веде РФ та в чому хитрість ПутінаУ питанні обміну полоненими несподівано з'явилися зрушення. Ба більше, Путін особисто провів розмову з ватажками бойовиків, а ЗМІ вже пишуть, що списки узгоджені. В чому хитрість Кремля, розбиралися експерти.

На його думку, «інфекція відділення» - це зворотний бік того ж сепаратизму, і вона дуже глибоко в'їлася в суспільство, тому з нею треба боротися, поки вона не почала домінувати.

«Всі розуміють, що колишнього Донбасу вже не буде. Того індустріального, соціалістичного, якогось монстра з кам'яного віку, - його вже не буде ні за яких обставин. Треба шукати інші шляхи, і вже є алгоритми розробки цих шляхів. Мені подобається ідея ввести вільну економічну зону або зону полегшеного оподаткування. Але за умови, що будуть існувати запобіжники перетворення цієї зони в чорну діру, як це зараз відбувається з абсолютною нісенітницею - так званої вільною економічною зоною Крим», - додає Тука.

Раніше чиновник повідомив, що Україна не визнаватиме «дипломи Л/ДНР».

Нагадаємо, Тука розповів, коли Крим повернеться до складу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: