У Кабміні повідомили подробиці проведення пенсійної реформи на Донбасі

Читать на русском
Перерахунок пенсій людям, які проживають на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей, буде проведений до кінця 2017 року.

Перерахунок пенсій людям, які проживають на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей, буде проведений до кінця 2017 року.

Про це повідомив журналістам міністр соціальної політики Андрій Рева 12 жовтня, пише «Слово і Діло».

«Коли мова йде про перерахунок пенсій, то цю проблему потрібно вирішити за місяць-два, не більше», - зазначив Рева.

Він уточнив, що з людьми, які переїхали на підконтрольну територію, будуть деякі проблеми. «Тому що для здійснення перерахунку потрібно мати матеріали справи. Їм пенсія виплачується без матеріалів справи, але це поточна пенсія. Однак я можу гарантувати, що ми це питання вирішимо, знайдемо механізм, щоб ці люди не постраждали», - зазначив міністр.

Нарахування пенсій: на що розраховувати тим, у кого не набереться навіть 15 років стажуПенсійна реформа передбачає, що особам, у яких не буде 15 років стажу, призначатиметься соціальна допомога після досягнення 65 років. Детальніше про законодавчі зміни розповів експерт.

Рева додав, що не знає, як будуть перераховуватися пенсії людям, які живуть на непідконтрольною території, оскільки питання перерахунку пенсій таким громадянам законом не визначений. «Це питання сьогодні законом не визначене. Відповідно, як ми будемо перераховувати пенсії людям, які живуть на непідконтрольних територіях, я сьогодні вам сказати не можу, за загальним правилом подібні перерахунки роблять органи Пенсійного фонду за місцем проживання людей. Органів Пенсійного фонду та відповідної пенсійної бази тих людей, які живуть на непідконтрольній території, у нас немає. І немає фізичної та технічної можливості це зробити», - зазначив міністр.

Нагадаємо, пенсійна реформа вступила в силу 11 жовтня. Також стало відомо, коли українці отримають перераховані пенсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: