МВФ: незалежність НАБУ та САП не можна скасувати

Читать на русском
Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард закликала владу України забезпечити незалежність Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард закликала владу України забезпечити незалежність Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться в заяві Лагард, яка опубліковано на сайті МВФ, передає «Слово і Діло».

«Ми глибоко стурбовані нещодавніми подіями в Україні, які можуть відсунути прогрес, досягнутий у створенні незалежних інституцій для боротьби з корупцією на високому рівні, включаючи Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП) . Боротьба з корупцією є ключовою вимогою українського суспільства, що має вирішальне значення для досягнення міцного та рівноправного росту, і є частиною зобов'язань уряду за програмою з МВФ», - заявила Лагард.

У МВФ закликали українську владу та парламент захистити незалежність НАБУ та САП.

Конфлікт НАБУ та ГПУ: що ніяк не поділять та чого побоюються правоохоронні органиГенпрокурор назвав конфлікт із НАБУ міфом, але на цей так званий міф чомусь відрегував Захід. Що ніяк не поділять ГПУ та НАБУ, розбирались експерти.

«Ми також настійно закликаємо владу швидко перейти до прийняття відповідного законодавства, щоб оперативно впровадити незалежний антикорупційний суд відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи, що є необхідним для надійного вирішення справ про випадок корупції на високому рівні», - підсумувала очільниця МВФ.

Нагадаємо, між НАБУ, ГПУ та СБУ розгорівся конфлікт. Агент Бюро під прикриттям був затриманий працівниками спецслужби. Генпрокуратура підозрює його в провокуванні хабара. НАБУ звинуватило ГПУ та СБУ в зриві секретної операції з виявлення корупції в Держміграційній службі.

Пізніше Гепрокурор Юрій Луценко назвав усіх агентів НАБУ незаконними.

У МЗС Великої Британії розповіли, що робити з НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: