ГПУ повідомила про підозру ще двом працівникам НАБУ

Читать на русском
Вказується, що у вівторок 5 грудня заступник генепрокурора Юрій Столярчук повідомив про підозру ще двом співробітникам НАБУ.

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру ще двом працівникам НАБУ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ, пише «Слово і Діло».

Вказується, що у вівторок 5 грудня заступник генпрокурора Юрій Столярчук повідомив про підозру ще двом співробітникам НАБУ.

«Детективові НАБУ під прикриттям, раніше затриманому СБУ і ГПУ під час виконання одного з етапів спецзавдання, повідомлено про підозру 30 листопада. ГПУ інкримінує працівникам НАБУ злочини, передбачені двома статтями Кримінального кодексу України: надання неправомірної вигоди посадовій особі (ст. 369) і провокацію підкупу (ст. 370)», - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що жоден зі співробітників НАБУ ніколи не провокував підкуп посадових осіб Державної міграційної служби України або інших державних органів.

Конфлікт антикорупціонерів із ГПУ та СБУ: чому не варто шукати, хто правий, а хто винуватийУ НАБУ заявили, що СБУ та ГПУ зірвали операцію, яка готувалася півроку, щодо чиновників Державної міграційної служби. У ГПУ своя правда, хоча, за словами директора НАБУ, генпрокурор пообіцяв нікого з Бюро не затримувати. Ситуацію оцінили експерти.

«Про надання неправомірної вигоди чиновниці ДМС, ці дії відбувалися в рамках виконання негласними працівниками НАБУ спеціального завдання на підставі Постанови прокурора САП про контроль над здійсненням злочину. Тому склад правопорушення в такому випадку відсутній», - повідомили у відомстві.

«Згідно з матеріалами кримінального провадження, чиновник ДМСУ сама неодноразово озвучувала вимога про отримання« заохочення »в сумі 30 тис. доларів - спочатку за позитивне вирішення питання про надання іноземцю громадянства України, а згодом - за надання дозволу на проживання на території України», - заявили в НАБУ.

Також в НАБУ заявили, що історія з «провокацією» була придумана і використана Генеральною прокуратурою і СБУ, як «формальний привід для втручання в діяльність НАБУ, зриву таємних спецоперацій Бюро отримання санкцій на обшук конспіративних приміщень і особистих приміщень працівників НАБУ, їх затримання та залякування , доступу до матеріалів ОРД».

Нагадаємо, ГПУ просить поліцію оголосити Саакашвілі в розшук.

Відзначимо також, що Артем Ситник розповів про співпрацю НАБУ з ФБР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: