ЄС: Генпрокуратура підриває роботу НАБУ

Читать на русском
Прес-секретар Європейської служби зовнішньополітичної діяльності Майя Косьянчич поширила  заяву щодо конфлікту між Генпрокураторую та НАБУ.

Прес-секретар Європейської служби зовнішньополітичної діяльності Майя Косьянчич поширила заяву щодо конфлікту між Генпрокураторую та НАБУ.

Як повідомляє «Слово і Діло», документ опублікований на офіційному сайті ЄСЗД.

У цій заяві Євросоюз вперше чітко став на бік НАБУ у конфлікті між українськими правоохоронними органами та поклав вину за загострення на Генеральну прокуратуру.

«Публічне розкриття Генеральною прокуратурою деталей розслідування фактів корупції суттєво послаблює можливості Національного антикорупційного бюро проводити ефективні розслідування, а також підриває віру людей у можливість ефективної протидії корупції», - йдеться у заяві речниці ЄСЗД.

В Брюсселі нагадали, що боротьба з корупцією залишається «ключовим елементом розвитку відносин України та ЄС», і наголосили, що від ефективності антикорупційної компоненти залежить успіх всіх інших реформ.

НАБУ поза законом: чим завершаться справи його агентів-провокаторівМаксим Кречетов пише про «черговий гучний скандал, в який вляпалося НАБУ», а також про те, що цікавого відбувається останнім часом навколо НАБУ.

В Євросоюзі закликали українську владу «посилити свої зусилля для того, щоб забезпечити незалежність, операційну спроможність та ефективність антикорупційних інституцій».

«Роботу цих органів треба посилювати, на не підривати», - дорікнули в ЄСЗД.

Раніше у Держдепартаменті Сполучених Штатів Америки висловили стурбованість недавніми подіями в Україні, пов'язаними зі зривом антикорупційного розслідування на високому рівні і вилученням документів НАБУ.

Як повідомлялося, надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович повідомила про те, що Вашингтон продовжить надавати підтримку Національному антикорупційному бюро України та антикорупційної прокуратурі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: