Луценко назвав усіх агентів НАБУ незаконними

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав агентів НАБУ, які працюють під прикриттям, нелегальним угрупованням.

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав агентів НАБУ, які працюють під прикриттям, нелегальним угрупованням.

В ефірі телеканалу 1+1 він заявив, що всі вони набрані з порушенням закону, пише «Слово і Діло».

Луценко розповів, скількох осіб незаконно прослуховувало НАБУЛуценко заявив, що щодо трохи менш ніж 100 осіб була знята інформація працівниками НАБУ без належного дозволу суду.

«Закон вимагає, щоб усіх, усіх до єдиного співробітників НАБУ набирати на відкритому конкурсі. Але десятки агентів, в тому числі, ті двоє, які були зафіксовані на конспіративній квартирі, обрані на якихось закритих процедурах, що порушує закон», - сказав він.

Ніхто з агентів НАБУ під прикриттям, впевнений Луценко, не допущений до державної таємниці, але водночас їм надаються матеріали «прослушки» СБУ, що є кримінальним злочином.

Генпрокурор заявив, що агенти НАБУ під прикриттям використовують незареєстровану в Україні прослуховувальну техніку, яка завезена контрабандним шляхом.

Луценко звинуватив їх у використанні незаконних методів провокацій.

«Весь апарат агентів на сьогоднішній день поза законом, тому керівник агентства, який особисто почав такий відбір агентів, допуск їх до держтаємниці, надання їм особливо таємних документів, повинен приймати рішення для себе», - підкреслив генпрокурор.

Нагадаємо, між НАБУ, ГПУ і СБУ розгорівся конфлікт. Агент Бюро під прикриттям затриманий співробітниками спецслужби. Генпрокуратура підозрює його в провокуванні хабара. НАБУ звинуватило ГПУ і СБУ в зриві секретної операції з виявлення корупції в Держміграційній службі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: