Затримання агента НАБУ: в Бюро звинуватили СБУ та ГПУ в зриві операції

Читать на русском
В Антикорупційному бюро звинуватили працівників української спецслужби і Генпрокуратури в зриві спецоперації під прикриттям.

Генеральна прокуратура і Служба безпеки України незаконно втрутилися в спецоперацію Національного антикорупційного бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в Державну міграційну службу України, розголосивши дані негласних слідчих дій одному з фігурантів розслідування під час прослуховування телефону та завербувавши його з метою притягнення до відповідальності працівників НАБУ.

Так журналісту «Слова і Діла» прокоментували ситуацію із затриманням 29 листопада агента НАБУ в прес-службі Бюро.

«ГПУ і СБУ незаконно втрутилися в спецоперацію НАБУ, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМС. 29 листопада, під час документування одного з епізодів за участю першого заступника голови ДМС, оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ незаконно затримали детектива Бюро, який працював під прикриттям. За інформацією НАБУ, йому інкримінують провокацію хабара», – зазначили у відомстві.

Як наголошують у НАБУ, співробітник СБУ здійснював прослуховування телефонних номерів у рамках розслідування Бюро, в якому фігурувала перший заступник голови ДМС, і розкрив цю інформацію одному з об'єктів негласних слідчих дій. Також у Бюро зазначили, що СБУ завербували зазначеного фігуранта з метою незаконного тиску і кримінального переслідування працівників НАБУ.

«За інформацією НАБУ, наразі плануються затримання та арешти ще трьох детективів Бюро під прикриттям, керівника другого підрозділу детективів, а також керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – додали в відомстві.

Крім того, у прес-службі НАБУ повідомили, що з вчорашнього дня, 29 листопада, на зв'язок не виходять семеро працівників Бюро, які виконували оперативне завдання з документування епізоду за участі першого заступника голови ДМС. У Національному бюро не знають їхнє місце перебування.

В Антикорупційному бюро також спростували інформацію ДМС про нібито провокації хабара з боку їхнього співробітника. У НАБУ зазначають, що з боку першого заступника голови ДМС неодноразово звучала вимога заохочення в розмірі 37 тисяч доларів спочатку за позитивне вирішення питання про надання іноземцю громадянства України, а згодом – за надання дозволу на проживання на території України.

«З моменту початку спецоперації в квітні 2017 року, задокументовано ще чимало фактів незаконної діяльності організованого злочинного угруповання у складі чинних і колишніх працівників центрального апарату і територіальних підрозділів ДМС», – підкреслили в правоохоронному органі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: