У ФБР розповіли про співпрацю з НАБУ

Читать на русском
Федеральне бюро розслідувань США співпрацює з НАБУ в рамках, визначених Меморандумом про взаєморозуміння, підписаним у червні 2016 року.

Федеральне бюро розслідувань США співпрацює з НАБУ в рамках, визначених Меморандумом про взаєморозуміння, підписаним у червні 2016 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в заяві цього державного агентства США, що надійшов у відповідь на запит «Голосу Америки».

Луценко назвав протизаконною спецоперацію ФБР та НАБУУ Генеральній прокуратурі вважають, що участь американського ФБР в спецоперації Антикорупційного бюро поза законом.

«У червні 2016- го року, ФБР і НАБУ взяли Меморандум щодо взаєморозуміння. Цей меморандум дозволяє надавати ФБР НАБУ і Спеціальної антикорупційної прокуратурі (САП) допомогу в сфері розслідувань, підготовки розвитку. ФБР дотримується законів України і ніколи не працює за межами певним Меморандумом про взаєморозуміння», - йдеться в заяві ФБР.

У ФБР також відзначили, що їх співробітники працюють в НАБУ на тимчасовій, ротаційній основі з метою підтримки відносин між сторонами.

Крім того, в агентстві відзначили, що викорінення корупції є пріоритетом для ФБР і вони постійно працюють зі своїми партнерами в правоохоронних агентствах в цілому світі, щоб розслідувати корупцію і надавати допомогу, коли їх про це просять.

Пізніше ФБР додали до первинного тексту таке речення: «У боротьбі з корупцією все правоохоронні органи повинні працювати спільно».

Як повідомлялося, глава НАБУ Артем Ситник повідомив, що його підлеглі співпрацюють з ФБР і раніше ця допомога віталася в Генпрокуратурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: