У МЗС Великої Британії розповіли, що робити з НАБУ

Читать на русском
Боротьба з корупцією неможлива без Національного антикорупційного бюро. Втручання в його роботу заважає цій боротьбі, підриває фундамент.

Боротьба з корупцією неможлива без Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Великої Британії, передає «Слово і Діло».

«Велика Британія дедалі більше занепокоєна з приводу підриву боротьби проти корупції в Україні. Корупція залишається головною загрозою для стабільності та національної безпеки України, в той час як українські виборці визначають її як основну проблему в країні. Боротьба з корупцією є визначальною для європейського вибору України та її прагнень стати сучасною, економічно успішною та демократичною державою», – йдеться в заяві.

У відомстві нагадали, що НАБУ було створенне за рахунок, зокрема, й ресурсів Великої Британії.

«Нещодавні події, зокрема втручання у розслідування НАБУ та викриття його агентів під прикриттям, – це тривожний знак, що ставить під загрозу майбутнє незалежних антикорупційних розслідувань. Ми сподіваємося, що представники влади проявлять лідерство та єдність у питанні просування реформ для викорінення корупції», – кінець цитати.

Нагадаємо, між НАБУ, ГПУ та СБУ розгорівся конфлікт. Агент Бюро під прикриттям був затриманий працівниками спецслужби. Генпрокуратура підозрює його в провокуванні хабара. НАБУ звинуватило ГПУ та СБУ в зриві секретної операції з виявлення корупції в Держміграційній службі.

Пізніше Гепрокурор Юрій Луценко назвав усіх агентів НАБУ незаконними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: