Нардепи запропонували звільняти директора НАБУ без аудиту

Читать на русском
Народні депутати Артур Герасимов і Максим Бурбак подали проект закону, який дозволяє звільняти директора НАБУ без аудиту.

Народні депутати Артур Герасимов і Максим Бурбак подали проект закону, який дозволяє звільняти директора НАБУ без аудиту.

Про це йдеться в проекті закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю, пише «Слово і Діло».

Конфлікт НАБУ та ГПУ: що ніяк не поділять та чого побоюються правоохоронні органиГенпрокурор назвав конфлікт із НАБУ міфом, але на цей так званий міф чомусь відрегував Захід. Що ніяк не поділять ГПУ та НАБУ, розбирались експерти.

«Законопроектом пропонується внести зміни до законів України« Про Регламент Верховної Ради України»,«Про прокуратуру», «Про Державний бюро розслідувань»,«Про запобігання корупції»,«Про Національне антикорупційне бюро України» і передбачити право Верховної Ради України розглядати питання про висловлення недовіри керівництву вищезазначених органів», - говориться в пояснювальній записці.

За словами авторів, мета прийняття законопроекту - забезпечення парламентського контролю за дотриманням законності і захисту прав людини і громадянина.

У проекті закону пропонують зміни, зокрема в закон України «Про Регламент Верховної Ради України» та доповнити новою главою 331 такого змісту:

«Висловлення недовіри директору Державного бюро розслідувань, заступнику Генерального прокурора - керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Директору Національного антикорупційного бюро України, члену Національної агенції з питань запобігання корупції» - сказано в проекті закону.

Раніше в МЗС Великобританії розповіли, що робити з НАБУ.

Нагадаємо також, що ГПУ повідомила про підозру ще двом співробітникам НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: