Стало відомо, хто подав документи на посади суддів КС

Читать на русском
Семеро осіб подали документи на посади суддів Конституційного суду за квотою Верховної Ради. Наразі вакантні дві посади.

Семеро осіб подали документи на посади суддів Конституційного суду за квотою Верховної Ради.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться на сайті парламенту.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» висунула кандидатури судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Ірини Завгородньої та професора кафедри фінансового права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, депутата Чернівецької міської ради Наталії Якимчук.

Фракція «Народного фронту» висунула кандидатуру доцента кафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олега Первомайського.

Фракція «Батьківщини» висунула кандидатуру судді Верховного суду Миколи Короткевича.

Ще 3 людини вирішили самі подати документи для участі в конкурсі (хоча, згідно з регламентом, право на висування мають лише депутатські фракції та групи).

Зокрема, це завідувач кафедри правосуддя юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Оксана Щербанюк, суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Василь Зайцев і заступник керівника Управління порівняльних досліджень і правових позицій, завідувачка відділом порівняльних досліджень секретаріату Конституційного суду в 2004-2017 роках Наталія Денисенко.

Тепер комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя має визначити, хто з кандидатів відповідає необхідним вимогам, і після цього надіслати їхні документи на спеціальну перевірку до апарату парламенту.

Після цього комітет проводить співбесіду з кандидатами, які пройшли спецперевірку, а потім готує свої рекомендації.

Наразі вакантними залишаються дві посади суддів КС за квотою Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: