Суд заарештував майно дружини екс-заступника директора «Укрзалізниці»

Читать на русском

Працівники Антикорупційного бюро домоглися арешту транспортного засобу дружини колишнього в. о. голови Тарифної комісії УЗ.

Автомобіль дружини колишнього заступника генерального директора «Укрзалізниці», екс-виконувача обов'язків голови Тарифної комісії УЗ Петра Науменка Людмили був заарештований судом у рамках кримінального провадження за фактом можливих зловживань владою при наданні пільгових тарифів 14 компаніям.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва кілька тижнів тому за клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро, пише «Слово і Діло».

За версією слідства, Науменко та ще двоє чиновників УЗ вплинули на Тарифну комісію з метою надати 14 компаніям пільгові тарифи на вантажні залізничні перевезення, які не виконали гарантовані обсяги перевезень, чим завдали збитків державі в розмірі 10,2 мільйона доларів.

У рамках цієї справи екс-заступнику директора «Укрзалізниці» та ще трьом особам повідомили про підозру. Як з'ясували детективи, на дружину Науменка Людмилу оформлений автомобіль Volvo XC90 2017 року, який був придбаний за 2,61 мільйона гривень. У Бюро просили заарештувати це авто як гарантію для забезпечення цивільного позову Міністерства інфраструктури України про відшкодування заподіяної шкоди.

Суд повністю задовольнив клопотання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: