Зведення штабу АТО 26 листопада: двоє бійців ВСУ загинуло, четверо поранених

Читать на русском
Бойовики продовжують обстріли позицій ЗСУ на Донбасі, в тому числі із забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Бойовики продовжують обстріли позицій ЗСУ на Донбасі, в тому числі із забороненого мінськими домовленостями озброєння, в результаті чого в суботу 25 листопада двоє українських військовослужбовців загинули і ще четверо були поранені або отримали бойові травми.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

Обмін полоненими на Донбасі: яку гру веде РФ та в чому хитрість ПутінаУ питанні обміну полоненими несподівано з'явилися зрушення. Ба більше, Путін особисто провів розмову з ватажками бойовиків, а ЗМІ вже пишуть, що списки узгоджені. В чому хитрість Кремля, розбиралися експерти.

«Загалом, за минулу добу по всій лінії зіткнення зафіксовано 15 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У відповідь українські військовослужбовці 7 раз придушували вогневу активність окупанта. У результаті ворожих обстрілів два наших бійця загинули, двоє поранені, ще двоє отримали бойові травми», - йдеться у зведенні за 25 листопада.

В інформації зазначається, що на Луганському напрямку з 82-мм мінометів і гранатометів незаконні збройні формування вели вогонь по позиціях ВСУ ун.п. Новолуганське, а з гранатометів - близько Новоалександрівки. Зі стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по військовим у Станиці Луганській і Кримському.

Карта АТО: ситуація на сході України на 25 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 25 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На Донецькому напрямку бойовики вели вогонь із мінометів різних калібрів неподалік Павлопіля, Невельського і шахти Бутівка. Застосовуючи піхотне озброєння бандформування порушували перемир'я в передмісті Авдіївки. Ще в світлий час доби протягом декількох годин поблизу Верхньоторецька українських воїнів обстрілювали ворожі снайперські пари. Там же бойовики застосовували заборонені мінськими домовленостями види озброєння.

«З метою провокаційних звинувачень сил АТО вони також вели вогонь по черзі в сторону своїх і наших позицій, не цуралися застосовувати і важке озброєння. Реакція наших воїнів була миттєвою і адекватною», - додали в штабі АТО.

Нагадаємо, що в штабі АТО зробили важливе попередження.

Відзначимо також, що 23 листопада боєць ЗСУ потрапив в полон до бойовиків на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: