Хуг розповів, що буде з Донбасом узимку

Читать на русском
ОБСЄ застерігає від ескалації збройного конфлікту на сході України в зв'язку з початком холодів. Александр Хуг розповів у інтерв'ю ЗМІ, коли заморозять конфлікт.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі] застерігає від ескалації збройного конфлікту на сході України в зв'язку з початком холодів.

«Коли замерзає земля, на жаль, стає ще легше переміщувати важке озброєння», – зазначив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг в інтерв'ю газетам німецької {embe, передає «Слово і Діло».

За словами Хуга, в останні тижні й без того намітилося «постійне зростання» числа порушень режиму припинення вогню.

ОБСЄ ще наприкінці вересня попереджала про ескалацію конфлікту й збільшення числа порушень режиму припинення вогню на лінії зіткнення із застосуванням мінометів, артилерії, стрілецької зброї та кулеметів.

«Конфлікт далекий від стадії «замороженого». Він, як і раніше, в активній фазі. І дуже непередбачуваний. Якщо ті заходи, які були обумовлені в Мінську, не будуть виконані повністю, конфлікт і надалі залишатиметься непередбачуваним. Він принесе ще більше страждань мирному населенню», – заявив Хуг.

Нагадаємо, 21 листопада в окупованому Луганську стався військовий переворот: озброєні люди оточили центр. Того ж дня до центру міста пригнали бронетехніку. Сепаратистські сайти поширили офіційну заяву «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігоря Корнета, в якій ідеться про те, що в «республіці» припинили діяльність «української диверсійно-розвідувальної групи».

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко скликав позачергове засідання РНБО.

Водночас у Кремлі спростували повідомлення про підтримку російським керівництвом певних політичних сил у так званій «ЛНР».

Спостерігачі СММ ОБСЄ обмежили своє патрулювання в Луганську з метою безпеки.

23 листопада Александр Хуг провів зустріч із ватажком «ДНР» Олександром Захарченком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: