Обмін полоненими на Донбасі: яку гру веде РФ та в чому хитрість Путіна

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Обмін полоненими – частина гри Путіна. Йому потрібно показати, що РФ не є стороною конфлікту. Це головний пункт, який він відстоює.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Золотарьов, оцінюючи ситуацію з обміном полоненими.

«Путін хоче показати, що РФ не те що не сторона конфлікту, а навпаки, сприяє тому, що підтримує громадськість. Робиться це все ще й у грі, яка ведеться навколо миротворців. Тут якраз усе більш важливо, тому що від того, чи буде реалізований план щодо введення миротворців та яким чином, залежатиме доля конфлікту на Донбасі», – зазначив Золотарьов.

Тут Путін заздалегідь позиціонує себе як третю сторону, що ще й намагається примирити тих, хто ворогує, додав політолог.

На його думку, це такий хитрий крок, який потрібно розглядати в рамках усієї політики Росії, а зараз мета її політики Путіна – домогтися того, щоб миротворці були введені лише на лінії розмежування.

Повернення Донбасу: найбільша авантюра Путіна та доля ОРДЛОПрезидент РФ згоден на особисту зустріч з ватажками ОРДЛО, яка буде першою за весь час війни на Донбасі. Тим часом США тиснуть на РФ санкціями, а Київ готує закон про деокупацію. Чи будуть зрушення в питанні повернення ОРДЛО, розбиралися експерти.

«РФ домагається, щоб миротворці не могли контролювати кордон, як це пропонує Волкер. Крім того, в складі вони бачать російських представників. Американці проти», – нагадав експерт.

«Це два пункти, які зараз Путіну потрібно вирішити. Завдяки таким діям він отримує підтримку громадськості в РФ і намагається нібито відсторонитися від війни, позиціонуючи себе третьою стороною, яка намагається всіх примирити», – резюмував Володимир Золотарьов.

Нагадаємо, в Кремлі заявили, що обмін полоненими на Донбасі між так званими «республіками» й українською стороною не виллється в обмін ув'язненими.

Українська сторона готова передати бойовикам понад 300 осіб зі списку терористів для обміну на 87 заручників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: