У Луганську посилили охорону Плотницького – ЗМІ

Читать на русском
В окупованому Луганську посилили охорону будівлі колишньої Луганської облдержадміністрації, де перебуває так званий глава ЛНР Ігор Плотницький. У місті бойовики перевіряють документи у перехожих.

Бойовики в окупованому Луганську посилили охорону будівлі колишньої Луганської облдержадміністрації, де перебуває їхній ватажок Ігор Плотницкий.

За інформацією джерел LIGA.net, зняли оточення в районі лялькового та російського драмтеатрів, передає «Слово і Діло».

«Автоматників у балаклавах і з білими стрічками на руках стало більше в районі будівлі колишньої Луганської облдержадміністрації, де забарикадувався Плотницкий, телекомпанії «Луганськ 24» і будівлі «МВС ЛНР», – підкреслило джерело.

Також відомо, що проросійські найманці підігнали в четвер уранці додаткову кількість БТРів.

Інший співрозмовник повідомив, що бойовики перевіряють документи в перехожих.

«Особливо це стосується чоловіків середнього віку», – додав місцевий мешканець Сергій, ім'я якого змінено з метою безпеки.

За його словами, порівняно із ситуацією напередодні людей стало трохи більше.

«Вчора (22 листопада – ред.) місто практично вимерло, зараз видно, що деяких дітей у центрі міста батьки все-таки ведуть до школи», – зазначив Сергій.

Лікарні працюють у звичайному режимі. Медикам заборонили виїжджати з Луганська до кінця тижня.

Нагадаємо, 21 листопада окупований Луганськ заблокували люди у військовій формі. Сепаратистські сайти поширили офіційну заяву «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігоря Корнета, в якій ідеться про те, що в «республіці» зпобігли діяльності «української диверсійно-розвідувальної групи».

Жителі Луганська також оприлюднили відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки.

Пізніше один із бойовиків повідомив, що Плотницкий нібито втік до Росії.

Вчора, 22 листопада, центр міста був оточений російськими військами та представниками приватної військової компанії.

Водночас у Кремлі спростували повідомлення про підтримку російським керівництвом певних політичних сил у так званій «ЛНР».

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Збройні сили готові вживати заходів у разі загострення ситуації на луганському напрямку.

Також Ігор Корнет, який називає себе «міністром внутрішніх справ ЛНР», заявив, що окуповану частину Луганщини ледь не повернули до складу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: