Кремль не втручається у справи «ЛНР» – ЗМІ

Читать на русском
У Кремлі спростовують повідомлення про підтримку російським керівництвом певних політичних сил у так званій ЛНР. Це внутрішня справа республіки.

У Кремлі спростовують повідомлення про підтримку російським керівництвом певних політичних сил у так званій «ЛНР».

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив начальник департаменту Управління президента із соціально-економічної співпраці з державами-учасниками Співдружності незалежних держав, Абхазією та Південною Осетією Михайло Арутюнов, пише російське пропагандистське агентство ТАСС.

«Це повідомлення невідомо на чому ґрунтується. Жодні джерела в оточенні Владислава Суркова не могли цього заявити, адже події в Луганську є внутрішньою справою «ЛНР», і за підтримкою ніхто з Луганська до Кремля не звертався», – заявив Арутюнов.

Раніше ЗМІ повідомили, що в конфлікті, який виник у самопроголошеній «ЛНР» між «головою МВС» Ігорем Корнетом і головою «республіки» Ігорем Плотницьким, Кремль став на бік «міністра».

Нагадаємо, президент Петро Порошенко провів екстрене засідання Військового кабінету РНБО в зв'язку із ситуацією в окупованому Луганську.

Як відомо, 21 листопада центр окупованого Луганська заблокували люди у військовій формі. Вже після обіду сепаратистські сайти поширили офіційну заяву «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігоря Корнета, в якій ідеться про те, що в «республіці» припинили діяльність «української диверсійно-розвідувальної групи».

Жителі Луганська також оприлюднили відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки.

Також повідомлялося, що Плотницкий утік до Росії.

22 листопада в Луганську триває протистояння. Центр міста оточений російськими військами та представниками приватної військової компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: