Корнет: Луганськ міг повернутися в Україну – відео

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ ЛНР Ігор Корнет заявив, що восени 2016 року окуповану частину Луганщини ледь не повернули до складу України.

Ігор Корнет, який називає себе «міністром внутрішніх справ «ЛНР», заявив, що восени 2016 року окуповану частину Луганщини ледь не повернули до складу України.

Як інформує «Слово і Діло», ввечері 22 листопада відсторонений Ігорем Плотницьким Корнет виступив перед «начальниками відомства».

Щодо наявної ситуації він сказав, що ситуація складалася непроста й проведені затримання.

Рабочее совещание МВД ЛНР 22.11.2017МВД ЛНР

«Свідчення люди надають. Свідчення і про фальсифікації, починаючи з 2016 року, і про фальсифікації «псевдоперевороту», – сказав Корнет.

«Але ми не проґавили удар у спину цього разу. Ледь не вийшло повернутися назад, до «неньки». У реальності, ледь-ледь. Буквально два тижні», – заявив «міністр внутрішніх справ ЛНР».

За його словами, в разі «успіху зусиль українських агентів у відстороненні керівництва МВС ЛНР», на підконтрольну бойовикам «ЛНР» територію був готовий зайти 3-й полк спецпризначенців української розвідки.

«Прибрати Коливана»: три варіанти розвитку подій у незаконній «ЛНР»Інцидент в окупованому Луганську міг служити основою для повного відсторонення ватажка Ігоря Плотницького від «керівництва».

Нагадаємо, 21 листопада центр окупованого Луганська заблокували люди у військовій формі. Вже після обіду сепаратистські сайти поширили офіційну заяву «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігоря Корнета, в якій ідеться про те, що в «республіці» припинили діяльність «української диверсійно-розвідувальної групи».

Жителі Луганська оприлюднили відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки.

Також повідомлялося, що Плотницкий утік до Росії.

22 листопада центр міста був оточений російськими військами та представниками приватної військової компанії.

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Збройні сили готові вживати заходів у разі загострення ситуації на луганському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: