«Переворот» у ЛНР: Плотницький доручив розібратися з Корнетом

Читать на русском
Лідер луганських сепаратистів Ігор Плотницький зранку 22 листопада провів робочу зустріч. Він доручив чиновникам розібратися зі спробою Корнета здійснити державний переворот.

Лідер луганських сепаратистів Ігор Плотницький вранці 22 листопада провів робочу зустріч, повідомляється на його сайті.

Його розмову з так званими «в. о. міністра надзвичайних ситуацій ЛНР» Сергієм Іванушкіним і «в. о. міністра внутрішніх справ ЛНР» Володимиром Черковим у кабінеті записали на відео, передає «Слово і Діло».

Напередодні ЗМІ писали, що Плотницький утік до Росії. Цьому передували оточення центру окупованого Луганська й заява Ігоря Корнета про те, що він залишається «головою МВС ЛНР». Тепер Плотницький доручив розібратися зі спробою Корнета здійснити «державний переворот».

За даними «Нової газети», в середу вранці Плотницкий провів урядову нараду, на якій були присутні керівник його адміністрації Ірина Тейцман, начальник «служби урядової безпеки МВС ЛНР» Євген Селіверстов і голова «ДТРК ЛНР» Анастасія Шуркаєва.

Нагадаємо, 21 листопада окупований Луганськ заблокували люди у військовій формі. Вже після обіду сепаратистські сайти розповсюдили офіційну заяву «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігоря Корнета, в якій ідеться про те, що в «республіці» припинили діяльність «української диверсійно-розвідувальної групи».

Жителі Луганська також опублікували відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки.

22 листопада в Луганську триває протистояння. Центр міста оточений російськими військами та представниками приватної військової компанії.

Водночас у Кремлі спростовують повідомлення про підтримку російським керівництвом певних політичних сил у так званій «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: