Конфлікт у «ЛНР»: Луганськ контролюють російські військові

Читать на русском
У Луганську триває конфлікт між ватажком ЛНР Ігорем Плотницьким і головою МВС ЛНР Ігорем Корнетом. Центр міста оточений російськими військами і представниками приватної військової компанії.

У Луганську триває протистояння, викликане конфліктом між «головою ЛНР» Ігорем Плотницьким і «головою МВС ЛНР» Ігорем Корнетом. Центр міста оточений російськими військами та представниками приватної військової компанії.

Як інформує «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив», нардеп Дмитро Тимчук.

За даними групи ІС, до Луганська ввели підрозділ російської ПВК, який раніше, за 4 дні до нинішніх подій, прибув до Алчевська з РФ. Як повідомляється, ця перекидання здійснювалася вантажним транспортом 21 листопада для стримування протистояння Плотницького з Корнетом.

За даними групи, більшість військовослужбовців і представників інших «силових відомств ЛНР» у конфлікті підтримують Корнета, також його підтримує й «міністр держбезпеки ЛНР» Пасічник, який має суттєвий вплив на ситуацію.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко провів екстрене засідання Військового кабінету РНБО в зв'язку з ситуацією в окупованому Луганську.

Як відомо, 21 листопада центр окупованого Луганська заблокували люди у військовій формі. Вже після обіду сепаратистські сайти поширили офіційну заяву «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігоря Корнета, в якій ідеться про те, що в «республіці» припинили діяльність «української диверсійно-розвідувальної групи».

Жителі Луганська також оприлюднили відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки.

Також повідомлялося, що Плотницкий утік до Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: