У Запоріжжі ліквідували конвертаційний центр

Читать на русском
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області ліквідували конвертаційний центр із оборотом близько 430 млн грн.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області ліквідували конвертаційний центр із оборотом близько 430 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні прес-служба Державної фіскальної служби України, пише «Слово і Діло».

Відтік валютних депозитів з Привату: чому українці забирають валюту та чи є загрози для банкуЕксперт економічних програм Центру Разумкова пояснив, чому скоротився обсяг валютних депозитів в одному з найбільших банків України, та чи загрожує це Привату.

«У рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 205, ч.1 ст. 205-1, ч.3 ст. 212 КК України встановлена ​​група осіб, які надавали підприємствам реального сектора економіки послуги з мінімізації податкових зобов'язань, переведення безготівкових коштів у готівку, безпідставного формування ПДВ, та подальшої легалізації коштів», - йдеться в повідомленні.

На рахунки підконтрольних зловмисникам підприємств із ознаками фіктивності підприємства реального сектора економіки перераховували безготівкові грошові кошти нібито за придбані товари і послуги. Після цього гроші знімалися готівкою та за вирахуванням 12-14% передавалися замовникам незаконної конвертації.

Обіг конвертаційного центру за 2016-2017 рр. склав близько 430 млн. грн.

За результатами санкціонованих обшуків вилучено бухгалтерські документи, чорнові документи по фактичної реалізації продукції за готівку, кошти в сумі 1,6 млн грн, комп'ютерна техніка. Крім того, накладено арешт на грошові кошти на банківських рахунках 14 підконтрольних угрупованню підприємств на суму понад 1,5 млн.грн. Тривають слідчі дії.

Раніше ПриватБанк ввів обмеження на продаж валюти.

Нагадаємо, поліція і СБУ розкрили на держпідприємстві «вугільну схему» на 3,5 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: