СБУ припинила діяльність великого конвертаційного центру

Читать на русском
Служба безпеки України припинила діяльність конвертаційного центру, обіг якого становив 400 мільйонів гривень.

У Києві працівники Служби безпеки України припинили діяльність конвертаційного центру з обігом у 400 млн гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Глава СБУ розповів деталі спецоперації проти сепаратизму на ОдещиніКерівник Служби безпеки України розкрив деталі спецоперації проти сепаратистської діяльності в Одеській області.

Повідомляється, що учасники оборудки створили понад 40 фіктивних транзитно-конвертаційних структур, на банківські рахунки яких переводили кошти підприємств реального сектора економіки. Зловмисники надавали послуги з формування незаконного податкового кредиту з ПДВ і переведення безготівкових коштів у готівку. За свої послуги вони отримували 10-12% від загальної суми виведеної в «тінь» готівки.

Працівники правоохоронних органів провели обшук в офісі конвертаційного центру, в результаті якого вилучили печатки фіктивних підприємств, чекові книжки, «чорну» бухгалтерію, комп'ютерну техніку, засоби мобільного зв'язку, банківські картки та інші докази незаконної діяльності його організаторів. На рахунках фіктивних підприємств заблоковано 1,5 мільйона гривень. Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше генеральна прокуратура України спільно з співробітниками СБУ та служби внутрішньої безпеки Держслужби з надзвичайних ситуацій спіймала на отриманні хабара одного з керівників та заступника голови Київського обласного управління ДСНС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: